Tämä maukas smetanakana resepti hipoo täydellisyyttä. Valmistaminen tapahtuu pääasiassa uunissa, joten samalla voi valmistella lisukkeita, esimerkiksi keittää perunoita tai pilkkoa salaattia. Tämä sopii erittäin hyvin arkiruuaksi, mutta myös viikonlopun tai pyhäpäivän tarjottavaksi!
❄️700g kananfileitä
❄️1 sipuli
❄️2 valkosipulinkynttä
❄️1 punainen paprika
❄️noin 2dl vettä + kananliemikuutio
❄️noin 350g smetanaa
❄️noin 50 g tomaattipyrettä
❄️2 maustekurkkua
❄️0,5 tl mustapippuria
❄️1,5 tl suolaa
Pilko ja paista sipuli, valkosipuli ja paprika tilkassa öljyä. Lisää joukkoon kuumennettu vesi ja kananliemikuutio, anna kiehua hetki. Lisää smetana ja tomaattipyree sekä mustapippuri ja suola, anna hautua noin 5 min. Laita smetanakastike vuokaan odottamaan.
Paista kananfileistä ”pinta umpeen” kuumalla pannulla.
Laita kananfileet vuokaan ja pyörittele ne kastikkeessa. Pilko lopuksi maustekurkut ja lisää ne vuokaan.
Laita vuoka uuniin, 175 asteeseen ja noin 30 min. 😊
Tarjoile esim perunoiden kanssa.😋❤️