Kasvisruoka Pääruoka Reseptit

Chili sin carne ilman papuja

Meksikolainen chili sin carne on lihaton versio perinteisestä chili con carne ruuasta. Usein tässä käytetään punaisia papuja, mutta nämä eivät kuulu meidän perheen suosikkeihin joten teimme version ilman papuja. Papujen sijaan käytimme proteiinin lähteenä punaisia linssejä ja soijarouhetta. Valmistaminen on kohtalaisen helppoa ja nopeaa joten tämä sopii hyvin arkiruuaksi. 🌞

1 porkkana
1 paprika
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1-2 tuoretta chiliä
1 prk punainen linssi
2 dl tumma soijarouhe
2 dl vettä
500g paseerattu tomaatti chili
400g tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1 tl oreganoa
Öljyä paistamiseen

1. Pilko porkkana, chili, sipuli, valkosipuli ja paprika pieniksi kuutioiksi. Paista nämä kuumalla paistinpannulla öljyssä pehmeäksi.
2. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi sekä paseerattu tomaatti kuin myös valutetut linssit, soijarouhe ja mausteet.
3. Anna kastikkeen hautua noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä.

Tarjoile riisin kanssa tai vaikkapa tortillan täytteenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *