Helppo lohikiusaus
Kala Pääruoka Reseptit

Helppo lohikiusaus

Helppo lohikiusaus ei vaadi isoja ponnisteluja. Tämä on terveellinen arkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Lohi ja yleisesti kala on erittäin hyvä raaka-aine, koska sitä voi käyttää monipuolisesti eri muodoissa ja monenlaisessa ruuassa! Lohikiusaus voidaan valmistaa myös kirjolohesta. Vinkki: Kokeile valmistaa kalakiusaus myös muista järvikaloista kuten ahvenesta tai hauesta. Esimerkiksi ahven sopii hyvin kalakiusaukseen. Makua voidaan muunnella helposti käyttämällä mausteita. Ole kuitenkin tarkkana ruotojen kanssa, varsinkin mikäli joukossa on pienempiä ruokailijoita. 

Arkiruokakokin helppo lohikiusaus resepti:

 • 500-700 g lohta (tai kirjolohta)
 • 1 kg peruna-sipuli sekoitusta
 • 2 dl kaurakermaa
 • 2 tl kuivattua tilliä
 • 1 tl rouhittua mustapippuria
 • 1 tl suolaa
 • Sitruunamehua

 1. Poista lohifileesta nahka ja nypi mahdolliset ruodot pinseteillä. Pilko lohi pienemmiksi kuutioiksi.
 2. Kaada isoon uunivuokaan noin puolet peruna-sipulisekoituksesta. Lisää päälle pilkotut lohikuutiot. Mausta kiusaus tässä vaiheessa mausteilla ja sitruunamehulla. Sitruunamehua voi laittaa oman maun mukaan.
 3. Kaada maustamisen jälkeen loput peruna-sipulisekoituksesta uunivuokaan lohen päälle ja lisää kerma.
 4. Kypsennä uunissa 175-200 asteessa noin tunnin ajan kunnes lohi on kypsää.

Arkiruokakokin ruoka arvostelu: Helppo lohikiusaus

4/5

Vaikeusaste: Kohtalaisen helppo valmistaa, vaatii hieman kalankäsittely taitoja, mikäli ei käytä valmiita lohikuutioita.

Valmistusaika: n. 1h 15min. Lohen leikkaaminen ottaa 10-15 minuuttia. Jos on kokenut kalan käsittelijä, voi onnistua nopeamminkin. Uunissa kypsyy noin 60 minuutissa.

Maku: Erittäin terveellinen ja hyvä arkiruoka, sopii koko perheelle. Suolan määrää voi myös lisätä tai vähentää sen mukaisesti, kuinka pieniä ruokailijoita kiusausta syö.

Muunneltavuus:  Lohikiusauksessa voidaan käyttää lohta tai kirjolohta. Jos halutaan käyttää muuta kalaa, on tämäkin mahdollista. Tällöin kyseessä on kuitenkin kalakiusaus. Mausteiden, kuten suolan määrää voidaan vähentää tai lisätä huomioiden ruokailijoiden tottumukset.

Hinta: Lohi nostaa ruuan hintaa, mutta esimerkiksi lohen tai kirjolohen ollessa tarjouksessa ei annoskohtainen hinta ole kovin korkea. Kalakiusauksen voi tehdä myös esimerkiksi itse pyydetyistä muista järvikaloista. Tämäkin on hyvää, mutta kyseessä ei silloin ole lohikiusaus.

Selaa lisää maukkaita ruoka ohjeita reseptit sivulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *