Kanalasagne resepti kanajauhelihasta
Kana Pääruoka Reseptit

Kanalasagne

Tämä on erittäin herkullinen kanalasagne ohje lasagnen valmistamiseen kanajauhelihasta. Tekemällä juustokastikkeen lasagneen itse, lopputulos on erittäin maukas! Halutessaan voi nopeuttaa valmistamista käyttämällä kaupan valmista juustokastiketta, mutta me teimme tämän itse. Valmistamiseen kului aikaa hieman odotettua pidempään, koska juustokastikkeen kanssa maltti oli valttia.

Arkiruokakokin kanalasagne.

Kanajauhelihakastike lasagnea varten:

  • paistamiseen öljyä
  • 800 g kananjauhelihaa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 200 g paseerattua tomaattia
  • noin 1 dl vettä
  • sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl basilikaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Juustokastike:

  • voita noin 3 rkl
  • vehnäjauhoja noin 3 rkl
  • noin 8dl maitoa
  • noin 150 g juustoraastetta
  • 1/4 tl valkopippuria

Lisäksi tarvitset lasagnelevyjä noin 9 kpl.

  1. Valmista kananjauhelihakastike ensin. Paista pannulla kana, sipuli, valkosipulit. Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti sekä mausteet. Anna kiehua hiljalleen hetki.
  2. Valmista seuraavaksi juustokastike kattilassa. Paista vehnäjauhot voissa. Kun vehnäjauhot ovat kypsyneet, pienennä lämpöä ja lisää maitoa vähitellen koko ajan sekoittaen. Kun seos on hieman paksuuntunut, ota pois liedeltä ja lisää juusto sekä mausteet.
  3. Lado tarpeeksi suureen uunivuokaan vuorotellen kananjauhelikastiketta, juustokastiketta ja lasagnelevyjä. (Siten että ihan viimeiseksi jää kananjauhelihakastike. Halutessa päälle voi laittaa vielä juustoraastetta.)
  4. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 35 min. Valmista!

Arkiruokakokin ruoka arvostelu: Kanalasagne

4/5

Vaikeusaste: Keskitasoa. Jos käyttää valmista juustokastiketta, pääsee helpommalla.

Valmistusaika: Kokonaisaika n. 60-75 min. 

Maku: Tekemällä juustokastikkeen lasagneen itse, lopputulos on erittäin maukas! Myös valmis juustokastike sopii hyvin. 

Muunneltavuus:  Ei kovinkaan muunneltava ruoka. Toki lisäämällä kasviksia kanakastikkeen joukkoon voidaan hieman muunnella lopputulosta.

Hinta: Kanajauheliha on edullisempaa kuin naudan jauheliha. Näin ollen tämä versio on myös edullisempi kuin perinteinen lasagne.

Selaa lisää maukkaita ruoka ohjeita reseptit sivulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *