Herkullinen kasvissosekeitto
Alkuruoka Kasvisruoka Pääruoka Reseptit

Kasvissosekeitto

Todella herkullinen ja helppo kasvissosekeitto syntyy kädenkäänteessä. Kasvissosekeitto on todella hyvää ja se helppo valmistaa. Sitä voi myös muokata oman maun mukaan sellaiseksi kun itse tykkää käyttämällä erillaisia kasviksia ja juureksia raaka-aineina. Valmistaessa kannattaa suosia satokausi tuotteita. Satokausituotteet ovat usein edullisempia ja ennen kaikkea tuoreempia. Tuoreita kasviksia ja juureksia käyttäen keitosta tulee entistä parempaa. Voit tarkastaa helposti netistä esimerkiksi satokausikalenterista, mitkä vihannekset ja juurekset ovat juuri nyt parhaimmillaan!

Kasvissosekeitto sopii hyvin arkiruuaksi, mutta sitä sitä voi tarjoilla myös vaikkapa alkuruokana. Näin ollen tämä monipuolinen ja myös terveellinen keittoruoka onkin yksi meidän perheen suosikeista. 

Arkiruokakokin maukas kasvissosekeitto ohje:

  • 1 bataatti
  • 2 perunaa
  • 3 isoa tai useampia pieni porkkana
  • 1 kukkakaali
  • valio koskenlaskija viherpippuri sulatejuusto
  • kasvisliemikuutio

  1. Kuori ja pilko bataatti, porkkana ja perunat. Laita kattilaan kiehumaan. Lisää myös paloiteltu kukkakaali. Anna kiehua niin kauan, että ovat kypsiä.
  2. Kaada suurin osa vedestä pois. Soseuta esim sauvasekoittimella.
  3. Lisää sulatejuusto ja kasvisliemikuutio, jatka soseuttamista. Jos keitosta tulee mielestäsi liian paksua, lisää tarvittaessa vettä joukkoon oman mieltymyksen mukaan.

Vinkki: Voit valmistaa kasvissosekeiton mistä tahansa kasviksista tai juureksista. Voit myös lisätä keittoon potkua lisäämällä hieman chiliä joukkoon. Kokeile siis rohkeasti mitkä maut ovat sinun mieleesi!

Arkiruokakokin ruoka arvostelu: Kasvissosekeitto

5/5

Vaikeusaste: Erittäin helppo

Valmistusaika: Valmistusaika riippuu siitä, kuinka paljon on kasviksia kuorittavana ja pilkottavana. Tällä ohjeella valmistaminen kestää vain noin 30 minuuttia. Mitä pienemmäksi kasvikset ja juurekset pilkkoo, sitä nopeammin nämä kypsyvät.

Maku: Kasvissosekeitto on erittäin hyvää ja maistuu koko perheelle! Tämä on yksi meidän perheen vakio resepteistä, jota tulee tehtyä melkeimpä kuukausittain jossakin muodossa.

Muunneltavuus:  Helposti muunneltavissa vaihtemalla käytettäviä juureksia ja kasviksia, sekä mausteita ja juustoa. Voidaan toteuttaa huomioiden kaikki allergiat.

Hinta:  Käyttämällä satokausi vihanneksia entistä edullisempi. Annoshinta jää muutoinkin pieneksi, eli kyllä tätä voi edulliseksi kutsua. 

Selaa lisää maukkaita ruoka ohjeita reseptit sivulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *