Kasvisruoka Pääruoka Reseptit

Juustoinen sienirisotto

Syksyisin kasvavat suppilovahverot ovat erittäin mainio aines esimerkiksi risottoon. Suppilovahveroita voi myös pakastaa jolloin sienirisottoa voi tehdä käytännössä mihin vuodenaikaan tahansa.

Juustoinen sienirisotto ohje:

🍁500g suppilovahveroa
🍁125g pippuri koskenlaskija juustoa (n. 1/2 pkt)
🍁6 dl risottoriisiä
🍁1 iso sipuli
🍁3 valkosipulin kynttä
🍁1 kasvisliemikuutio
🍁1 litra vettä
🍁suolaa
🍁oliiviöljyä
🍁pippuria
🍁sitruunan mehua

Ensimmäisenä on hyvä paistaa sieniä miedolla lämmöllä paistinpannulla, jotta suurimmat nesteet haihtuvat. Samalla liuotetaan kasvisliemikuutio veteen erillisessä kulhossa.
Tämän jälkeen otetaan kattila, johon laitetaan oliiviöljyä ja paistetaan sipulia, sekä valkosipulia hetki. Lisätään joukkoon risottoriisi, sekä paistetut sienet ja sekoitetaan. Kun ainekset on sopivasti sekaisin, laitetaan kattilaan kasvislientä niin että ainekset peittyvät (noin 7 dl). Risoton annetaan kiehua hiljalleen välillä sekoittaen. Kun riisi on imenyt nesteen, lisätään loput kasvisliemestä, koskenlaskija juusto pieneksi paloiteltuna, sekä suolaa, pippuria ja sitruunamehua oman maun mukaan.
Jälleen sekoitetaan hyvin ja annetaan risoton kiehua hiljalleen välillä sekoittaen. Tässä saa varoa ettei risotto pala pohjaan. Kun kaikki neste on imeytynyt, otetaan kattila pois liedeltä ja annetaan risoton vetäytyä.

Päälle hieman parmesaanijuustoa ja herkullista on. 😋

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *