Yhden vuoan kana ja riisi uunissa
Kana Pääruoka Reseptit

Yhden vuoan kana ja riisi uunissa

Yksi meidän suosikki resepteistä, jota tulee tehtyä melko usein on ehdottomasti yhden vuoan kana ja riisi uunissa. Sopii hyvin arkiruuaksi jos ei ole aikaa tai voimia panostaa ruuan valmistukseen. Kaikki ainekset laitetaan samaan uunivuokaan ja uuniin noin 40 minuutin ajaksi. Ohjetta voi soveltaa sitä mukaan mitä kaapista löytyy ja mikä tuntuu itsestä hyvältä. Tämä on siis erittäin hyvä ruoka vähentämään ruokahävikkiä ja tämän myötä myös pystyy säästämään ruokakustannuksissa. 

Arkiruokakokin helppo yhden vuoan kana ja riisi uunissa ohje:

  • 400 g maustamattomia kanafileitä
  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 7 dl lämmintä vettä
  • 2 kpl lihaliemikuutio
  • 3 rkl sweet chili kastiketta
  • n. 200g herne-maissi-paprika sekoitusta

  1. Lisää riisi uunivuokaan pohjalle, sen jälkeen sekoitetaan lihaliemikuutiot lämpöiseen veteen ja kaadetaan riisin joukkoon. Vinkkinä: kannattaa murentaa lihaliemikuutio niin liukenee paremmin veteen. 
  2. Lisää joukkoon kasvikset ja pienemmäksi pilkotut kanafileet. Lopuksi päälle sweet chili kastiketta ja uuniin n. 40 minuutin ajaksi tai kunnes riisi on imenyt nesteen ja kana kypsää.

Arkiruokakokin ruoka arvostelu: Yhden vuoan kana ja riisi uunissa

4/5

Vaikeusaste: Todella helppo valmistaa! 

Valmistusaika: Kokonaisaika n. 50 min. Valmistelu ottaa noin 5-10 minuuttia ja valmistuu uunissa 40 minuutissa.

Maku: Maistuva arkiruoka resepti! Sopii myös perheen taaperolle. Tällöin myös sweet chili kastike voidaan jättää halutessaan pois ja korvata muilla mausteilla. 

Muunneltavuus:  Tätä ruokaa voidaan muunnella helposti vaihtemalla joukkoon laitettavia kasviksia, sekä mausteita. Lisäksi toteutettavissa ottamalla huomioon allergiat.

Hinta: Kohtalaisen edullinen arkiruoka jos on mausteita valmiina tai vaikka ostaisi kaikki ainekset erikseen ruuan valmistamista varten. Voidaan tehdä helposti soveltamalla myös erittäin edullisesti käyttämällä olemassa olevia ruoka-aineita ja satokausi vihanneksia.

Selaa lisää maukkaita ruoka ohjeita reseptit sivulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *