Liha Pääruoka Reseptit

Pesto-lihapullavuoka

Pesto-lihapullavuoka ja spagettia. Tämä on ihan super hyvää ja kaiken lisäksi melko helppoa arkiruokaa! Ohje perustuu K-ruoka ohjeeseen, jota ollaan hieman määrien ja ainesosien osalta muokattu.

Lihapulliin:
 • 700g jauheliha
 • 1/2 prk punainen pesto
 • 1 tl suolaa
 • ripaus chiliä
 • 1 kananmuna

Kastikkeeseen:
 • 1/2 prk punainen pesto
 • 400g tomaattimurskaa
 • 2 tl basilikaa
 • 1 tl pippuria
 • 1 prk kapriksia liemineen
 • n. 50g juustoraastetta (me käytimme Gran Castelli italialainen kova juustoa, mutta melkeinpä mikä vaan käy)

Mikäli kastikkeesta haluaa tomaattisemman, voi joukkoon lisätä vielä tomaattipyrettä tuomaan makua.

Valmistus:
1. Lisää kastikkeen ainekset uunivuokaan ja sekoita nämä keskenään. Huom! Varaa riittävän kokoinen uunivuoka jotta myös lihapullat mahtuvat tähän.
2. Tee lihapullat erillisessä kulhossa ainekset taikinaksi vaivaten ja pyörittelemällä näistä sopivan kokoisia pullia. Tästä määrästä tulee noin 26-28 lihapullaa.
3. Laita lihapullat vuokaan tasaisesti kastikkeen päälle. Voit halutessasi lisätä juustoraastetta vielä extrana päälle.
4. Anna lihapullavuoan kypsyä uunissa 225-asteessa noin 20 minuuttia. Mikäli lihapullat ovat isoja, voi nämä tarvita aikaa hieman enemmän.
5. Keitä pasta lihapullien valmistuessa uunissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *