Kukapa meistä ei olisi syönyt pienenä vanhempien valmistamaa perinteistä jauhelihakastiketta. Tämä klassikko maistuu edelleen ja kulkee sukupolvelta toiselle perinteisenä arkiruokana. Kastikkeeseen saa hieman lisää makua laittamalla joukkoon sinappia tai valkosipulia.
Ohje:
Jauhelihaa 400 g
sipuli 1 kpl
valkosipuli 2 kpl
voita noin 2 rkl
vehnäjauhoja 2 rkl
vettä 4 dl
lihaliemikuutio
mustapippuria 1 tl
suolaa 1/2 tl
sinappia 2 rkl
Paista jauheliha, sipuli ja valkosipuli. Kun jauheliha on kypsää, lisää voi ja jauhot. Ruskista jauhot ja sen jälkeen lisää vesi, lihaliemikuutiot ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen, kunnes kastike on mielestäsi sopivan paksua.
Tarjoile kastike esimerkiksi spagetin tai perunan kanssa.