Maukas perinteinen lihakeitto
Keitot Pääruoka Reseptit

Perinteinen lihakeitto

Astetta herkullisempi perinteinen lihakeitto on kuin makumatka menneisyyteen, jossa maut kohtaavat mestarillisesti. Siinä missä keittoruuat ovat helppoja, koska nämä valmistuvat lähes itsestään, ne myös maistuvat hyvin koko perheelle. Perinteinen lihakeitto ei ole vain ruoka-annos, vaan elämys, joka muistuttaa menneiden sukupolvien keittiötaidoista. Tämän keiton salaisuus on pitkään haudutetussa lihassa. Kokeile tätä herkullista reseptiä ja löydä uusi suosikki arkiruoka perinteisen lihakeiton myötä, joka vie sinut makujen taikamaailmaan.

Arkiruokakokin perinteinen lihakeitto ohje:

  • 400g naudan keittolihakuutio
  • 6 perunaa
  • 1 pss isoja keittiojuureksia
  • n. 2 litraa vettä
  • Laakerinlehtiä
  • Kokonaisia mustapippureita
  • Lihaliemikuutio

  1. Laita vesi kiehumaan kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää liha, mustapippureita ja laakerinlehdet. Anna lihan hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 1 – 1,5 tunnin ajan.
  2. Kuori ja pilko perunat. Lisää nämä, sekä keittojuurekset ja lihaliemikuutio kattilaan. Nosta lieden lämpötilaa ja anna keiton kiehua vielä kunnes perunat ovat kypsiä.

Arkiruokakokin ruoka arvostelu: Perinteinen lihakeitto

4.5/5

Vaikeusaste: Helppo valmistaa, mutta hauduttaminen vaatii aikaa. 

Valmistusaika: Valmistusaika noin 1,5-2 tuntia. Mitä kauemmin lihan antaa hautua, sitä mureampaa tästä tulee. Tätä ei kannata alkaa kiireellä valmistamaan vaan varata aikaa. 

Maku: Maku on erittäin hyvä ja tuo mieleen lapsuuden isovanhempien valmistamat lihakeitot, jossa turhat kikkailut on jätetty pois. 

Muunneltavuus:  Perinteinen lihakeitto ei vaadi muuntelua vaan toimii tällaisenä kuin on erittäin hyvin!

Hinta: Kohtalaisen hintainen arkiruoka. Liha maksaa hieman enemmän kuin esimerkiksi jauheliha, mutta annoshinta on kuitenkin kohtuullinen.

Selaa lisää maukkaita ruoka ohjeita reseptit sivulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *