Tämä suppilovahverokeitto on täydellistä! Suppilovahverokeitto toimii erittäin hyvin alkuruokana sekä pääruokana. Suppilovahvero, tai kaverillisesti suppis, on erittäin herkullinen ja hyvä ruokasieni. Suppilovahvero on runsas satoinen, joka kasvaa yleisesti Etelä- ja Keski-Suomessa. Tämä on myös tutkitusti erittäin terveellinen sieni, joka sisältää runsaasti kuitua ja vitamiinejä. Martat kertovat, että suppilovahveron käyttö on yleistynyt suomessa jo 70-luvulta alkaen.
Suppilovahverosta voidaan valmistaa helposti esimerkiksi sienimuhennosta, sienikeittoa tai sienirisottoa.
Arkiruokakokin suppilovahverokeitto ohje:
- n. 500g suppilovahveroita
- 7dl vettä
- 2 kpl kasvisliemikuutioita
- 100g maustamatonta tuorejuustoa
- 2dl kaurakermaa
- yksi sipuli pilkottuna
- n. 2rkl perunajauhoja (tarpeen mukaan)
- Ripaus suolaa, valkopippuria ja mustapippuria
öljyä
- Paista suppilovahveroita paistinpannulla kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
- Kuullota hienonnettu sipuli kattilassa öljyssä. Lisää joukkoon sienet. Sekoita hyvin.
- Lisää kattilaan vesi ja murenna kasvisliemikuutiot joukkoon. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
- Lisää tuoreuusto ja kaurakerma. Sekoita hyvin ja anna kiehua vielä n. 5 minuuttia.
- Ripottele perunajauhoja sihvilän läpi jatkuvasti sekoittaen kunnes keiton koostumus on sopiva.
- Mausta lopuksi keitto.
Arkiruokakokin ruoka arvostelu: Suppilovahverokeitto
Vaikeusaste: Helppo arkiruoka keitto!
Valmistusaika: Kokonaisaika n. 30 minuuttia
Maku: Erittäin herkullinen sienikeitto! Menee hyvin alkuruokana ja pääruokana.
Muunneltavuus: Tätä sienikeitto reseptiä voidaan soveltaen tehdä mistä tahansa syötävästä sienestä. Toteutettavissa ottamalla huomioon allergiat, kuten lakstoositon ja gluteeniton.
Hinta: Edullinen arkiruoka. Metsät ovat syksyisin täynnä herkullisia sieniä, joita pakastamalla pystytään nauttia herkullisia sieniruokia läpi talven.
Selaa lisää maukkaita ruoka ohjeita reseptit sivulta.