Halloumipasta on helppo valmistaa uunissa! Sen täydellinen maku yhdistelmä tulee suolaisesta halloumijuustosta, joka yhdistyy raikkaisiin vihanneksiin. Tämä sopii mainiosti myös niille, jotka haluavat vähentää lihansyöntiä tai syödä kasvispainotteisesti. Halloumijuusto grillattuna on monelle tuttu lisuke kesän grilli hetkistä. Halloumijuustoa voidaan kuitenkin käyttää hyvin myös muina vuoden ajankohtina ja ruokaohjeita tällaisista vaihtoehtoisista halloumijuusto resepteistä on internet pullollaan. Tämä pasta maistuu varmasti kaikille ikää katsomatta ja tätä kannattaa kokeilla!
Halloumipasta resepti:
- 1 paketti halloumijuustoa
- 2 suippopaprikaa
- 1 rasia miniluumutomaatteja
- 2 valkosipulinkynttä
- Oliiviöljyä noin 0,5 dl
- 1rkl balsamiviinietikkaa
- Basilikaa
- Suolaa ja pippuria oman maun mukaan
- Pastaa
- Laita uunivuokaan puoliksi pilkotut tomaatit, suikaloidut paprikat, sekä hienonnettu valkosipuli. Lorauta päälle oliviiöljyä, balsamiviinietikkaa ja mausteet, sekoita. Laita uunin keskitasolle 200-225 asteeseen ja anna olla noin 15-20 min.
- Pilko halloumijuusto sopiviksi paloiksi. Laita ne uunipellille leivinpaperin päälle ja paista näitä uunissa noin 10-15 min tai kunnes ovat saaneet vähän väriä. Halloumijuustot voi puolessa välissä kääntää, niin molemmat puolet saa väriä.
- Keitä pasta. Tämän jälkeen yhdistä kaikki ainekset keskenään vuuassa. Tarjoile basilikan kanssa.
Arkiruokakokin ruoka arvostelu: Halloumipasta
Vaikeusaste: Helppo valmistaa.
Valmistusaika: Halloumipasta valmistuu noin 35 minuutissa kun laitat juuston ja kasvikset samaan aikaan uuniin. Pastan pystyy myös keittämään samaan aikaan.
Maku: Suolainen halloumijuusto ja raikkaat paahdetut kasvikset ovat yhdistelmä, joka vie kielen mennessään!
Muunneltavuus: Pystytään muuntelemaan vaihtemalla joukkoon laitettavia kasviksia. Helppo toteuttaa laktoosittomana tai gluteenittomana valitsemalla halloumijuuston ja pasta nämä huomioiden.
Hinta: Edullinen arkiruoka, joka maistuu varmasti jokaiselle!
Selaa lisää maukkaita ruoka ohjeita reseptit sivulta.