Soijarouhe bolognese
Kasvisruoka Pääruoka Reseptit

Soijarouhe bolognese

Välillä tykätään kokeilla korvaavia vaihtoehtoja lihalle. Yksi tälläinen vaihtoehtoruoka meidän ruokalistalla on soijarouhe bolognese-kastike. Ollaan tehty jo aikaisemmin bolognese-kastiketta versiona, johon käytettiin ainoastaan vihanneksia. Tässä käytettiin bolognese versiossa käytimme kuitenkin tummaa soijarouhetta. Soijarouhe on hyvä proteiinin lähde ja myös nykypäivänä melko paljon edullisempaa kuin jauheliha. Sitä on helppo käyttää ruuassa jauhelihan korvikkeena.

Soijarouhe bolognese ohje:

  • 3 dl tummaa soijarouhetta
  • 2 prk mutti tomaatti murskaa
  • 2 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 chili
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1tl suolaa
  • 1tl kuivattua basilikaa
  • 1tl paprika maustetta

Valmistaminen:

  1. Kypsennä hienonnettu chili, sipuli ja valkosipuli pannulla.
  2. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Murenna lihaliemikuutio ja sekoita soijarouhe kastikkeeseen. Anna kiehua hetki.
  3. Laske lieden lämpötilaa ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin kymmenen minuuttia.

Tarjoile spagetin tai pastan kanssa, hyvää on!

Arkiruokakokin ruoka arvostelu: Soijarouhe bolognese

4/5

Vaikeusaste: Helppo 

Valmistusaika: Kokonaisaika n. 30 min. Valmistelu kuten pilkkominen ottaa 10-15 minuuttia. Kypsentäminen ja haudutus yhteensä noin 15 min.

Maku: Hyvä korvike jauheliha bolognese-kastikkeelle. Makua saa hyvin mausteilla. 

Muunneltavuus:  Pystyy muuntelemaan kasviksia ja mausteita vaihtelemalla. Toki säilyttääkseen bolognesen maun, ei kannata hirveästi soveltaa.

Hinta:  Edullinen, varsinkin verrattuna jauhelihaversioon. Yhdestä soijarouhepussista riittää useaan eri ruokaan ja se säilyy myös hyvin kuiva-aine kaapissa.

Selaa lisää maukkaita ruoka ohjeita reseptit sivulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *