Lifestyle

Joululahja lapselle 2023

Parhaat joululahjat lapselle 2023: Tutustu vuoden huippuvalintoihin

Joulun taika on jälleen kerran käsillä, ja se tarkoittaa, että on aika etsiä mieluisa joululahja lapselle. Vaikka omia lapsia ei olisi, on monella aikuisella tarve löytää unohtumaton joululahja sukulaislapselle, kummilapselle tai esimerkiksi kaverin lapselle. Vuonna 2023 lelut ja lahjaideat ovat entistä monipuolisempia, tarjoten unohtumattomia hetkiä ja iloa. Lahjaa hankittaessa on tärkeää ottaa huomioon mistä lapsi tykkää, mutta myös pohdittava tarpeellisuutta. Tässä artikkelissa annamme vuoden 2023 parhaat joululahja ideat lapselle, jotka ovat varmasti täynnä iloa ja innostusta.

Tämä artikkeli sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Lelu joululahjaksi lapselle

Lelun ostaminen lapselle joululahjaksi on aina hyvä idea, jos vain tietää mistä lapsi tykkää. Ei kuitenkaan kannata ostaa lelua, joka on vain hetken mieluinen. Lelun ostaminen lapselle kannattaa miettiä lapsen iän ja kehitysvaiheen mukaisesti, sekä miettiä kuinka annettava lelu voisi tukea lapsen kehitystä.

Esimerkiksi taaperoikäiset, eli 1-2 vuotiaat lapset ovat kehityksen vaiheessa, jossa usein herää kiinnostus arkiaskareita kohtaan. Taaperot usein alkavat kiinnostumaan sellaisista asioista, joita omat vanhemmat tekevät. Hyviä esimerkkejä tällaisista arkisista asioista on siivoaminen, imurointi tai vaikkapa ruuan valmistus. Esimerkiksi meidän taaperollamme on tullut kova tarve saada olla mukana, kun valmistamme ruokaa tai imuroimme. Tällaisia kotileikkejä varten on olemassa paljon erilaisia leluja. Meidän taaperomme omalta joululahja toivelistalta löytyy esimerkiksi imuri, leikkikeittiö ja leikkiruokia sekä kokkaustarvikkeita. Tällaisia on tarjolla paljon. Esimerkiksi Jollyroom.fi sivustolta löytyy useita kotileikkeihin.

Kotileikit ovat usein myös sellaisia, joita lapset leikkivät pidemmälle iälle asti. Leikki kehittyy kattiloiden kolistelusta kehittyneemmäksi kokkailu leikeiksi, mutta samoja leluja käytetään pitkään. Kotileikit jättävät lapselle myös tilaa mielikuvitukselle keksiä itse, kuinka näitä välineitä haluaa leikissään hyödyntää. Tästä syystä nämä ovat erittäin hyviä vaihtoehtoja joululahjoiksi.

Muita taaperolle sopivia leluja ovat esimerkiksi kirjat, palapelit tai vaikkapa piirustus- ja askarteluvälineet. Ylipäätään taaperot tykkäävät yhdessä touhuamisesta vanhemman kanssa, vaikka yhdessä leikkiminen saattaakin olla edelleen enemmänkin rinnakkaisleikkiä kuin yhdessä leikkimistä. Taapero kuitenkin opettelee usein jo yhteisiä leikkejä, joten tätä taitoa kannattaa tukea.

Pehmeä paketti joululahjaksi lapselle

Vaatteiden ostaminen lapselle voi olla hankalaa. Lapsi kasvaa kovaa vauhtia ja oikean vaatekoon tietäminen on erittäin vaikeaa. Jopa itse vanhemmille. Mikäli kuitenkin haluaa antaa vaatteita, kannattaa valita vaatteita, jotka eivät ole ns. yhdenkoon vaatteita. Tällaisia ovat esimerkiksi aamutakit ja sukat. Olemme myös itse pyytäneet lapsellenne joululahjaksi aamutakkia. Valikoimaa on laajasti ja nämä ovat todella söpöjä, mutta myös käytännöllisiä. Esimerkiksi tällainen *fleeceaamutakki, jossa on eläinhuppu, löytyy Lindexin valikoimasta. *Lindexin verkkokaupasta löytyy myös muita erittäin kivoja lasten vaatteita ja tossuja.

Käytännöllinen joululahja lapselle

Kaikki eivät halua ostaa lapselle leluja joululahjaksi. Hyviä vaihtoehto lelujen tai vaatteiden lisäksi joululahjaksi vaikkapa lapsen iän mukaisesti valikoidun suoratoistopalvelun hankkiminen määräajaksi. Voit myös ostaa sellaisia asioita, josta myös vanhemmat hyötyvät ja joka helpottaa arkea.

Mikäli lapsi on esimerkiksi päiväkodissa, on pelkästään vaatteiden merkkaaminen todella työlästä. Tätä ei varmasti osaa kuvitellakaan ennen kuin tätä itse pääsee tekemään, kuinka työlästä on, kun jokainen vaate tulisi olla merkitty. Sukista alkaen. Onneksi tähänkin on helppo ratkaisu. Me olemme itse ostaneet nimilappuja *Ikioma nimilappu -sivuilta. Ikioman verkkokaupassa voit suunnitella nimilaput, joten voit myös tällaisia antaessa lahjaksi jättää näihin oman kädenjälkesi. Nimilappuja on saatavilla eri kokoisina ja tyyppisinä, minkä ansiosta nimilapuilla voidaan nimikoida lähes kaikki villasukista potkulautaan. Lisäksi ikioma nimilappu -sivuilta löytyy tosi kivoja ovitarroja, julisteita ja seinätarroja tai vaikkapa lapsen pituusmittoja erillaisin teemoin lastenhuoneeseen. 

Lapsen kasvaessa myös ruokailuvälineiden tarve kasvaa. Pienemmät lapset syövät sormin tai lusikalla, mutta jo melko pienenä opetallaan esimerkiksi haarukan käyttöä. Hyödyllinen lahja lapselle onkin hankkia kehitysvaiheen aterimia. Osta kuitenkin aina laadukkaita lasten ruokailuvälineitä, jotka kestävät tiskikonepesua. Laadukkaita lapsille tarkoitettuja ruokailuvälineitä saa muunmuassa *cervera.fi verkkokaupasta. Tuolta löytyy todella upeita kuoseja. Valitse lapselle mieleisiä, esimerkiksi muumi, autot, kätyrit tai Disney klassikoiden teemalla olevia ruokailuvälineitä.

Joululahjat isommille lapsille

Tehokkaat pelit, jotka yhdistävät fyysisen ja digitaalisen maailman, ovat suosiossa. Interaktiiviset lautapelit ja pelikonsolit, jotka tarjoavat opettavaisia kokemuksia ja liikunnallisia haasteita, ovat erinomainen lahja lapsille, jotka rakastavat pelaamista.

Luovuus kukoistaa luovissa rakennussarjoissa. Vuoden 2023 suosikit sisältävät monipuolisia sarjoja, kuten rakennuspalikoista ja robottien rakentamiseen tarkoitetuista sarjoista. Nämä lahjat eivät ainoastaan kehitä lapsen hienomotoriikkaa, vaan myös rohkaisevat heitä käyttämään mielikuvitustaan luovalla tavalla.

Lukeminen on aina loistava tapa kohottaa lapsen älyllistä kehitystä. Vuonna 2023 elektroniset kirjat ja äänikirjat tarjoavat interaktiivisen tavan uppoutua tarinoihin. Lisäksi ne voivat auttaa kehittämään lapsen kielitaitoa ja mielikuvitusta. Voit hyvinkin siis tilata esimerkiksi *BookBeat äänikirjapalvelun.

Lahjakortti lahjaksi vanhemmalle lapselle. Esimerkiksi mikäli lapsi tykkää hevosista, hänelle voi hankkia lähellä sijaitsevasta ratsastuskoulusta lahjakortin talutusratsastukseen. Tai mikäli lapsi harrastaa ratsastusta, voi hänelle hankkia lahjakortti jonnekin ratsastustarvike kauppaan. Lisäksi erittäin mukavia annettavia lahjakortteja ovat teemapuistojen ja sisäleikkipuistojen lahjakortit. Osta lahjakortti ja lähde lapsen kanssa yhdessä viettämään aikaa. Yhteinen aika lapsen kanssa on aina molemmille korvaamatonta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *