Lämmin juustoinen kanakeitto maistuu kylmenevinä päivinä. Keitto erittäin on hyvää arkiruokaa, valmistuu nopeasti ja siitä riittää aika monta annosta!
Ainekset:
- Hunajamarinoituja
- kanansuikaleita 700g
- Perunoita 8 kpl
- Porkkanoita 2 kpl
- Sipuli
- Sulatejuustoa 100g (käytettiin Valio koskenlaskija, maustamaton)
- Vettä noin 2 l
- Kanaliemikuutio
- (Säilyke)maissia 1 prk
- Suolaa oman maun mukaan (käytettiin valkosipuli merisuolaa)
Kuori ja pilko perunat sekä porkkanat. Laita ne kiehumaan riittävän isoon kattilaan, noin 2 l vettä ja lisää kanaliemikuutio kun vesi kiehuu. Perunoiden ja porkkanoiden kypsentyessä ehtii mainiosti paistaa sipulin ja kanansuikaleet.
Lisää keittoon sulatejuusto, paloiteltuna sulaa helpommin.
Kun perunat ja porkkanat on kypsiä, lisää kanasipuliseos ja maissi sekä suola. Keittoa voi vielä hiljalleen keitellä.