Kanttarelli-pekoni pastaa 🤩 Tehtiin syksyllä itse poimituista kanttarelleista erittäin maistuvaa pastaa! Tämä on todella nopea ja helppo tehdä. Jos sattuu olemaan kaapissa jotain muita sieniä, niin ohjetta hyvin voi soveltaa ja tehdä pastan esimerkiksi vaikka suppilovahveroista.
500g täysjyvä penne pastaa
n. 350g kanttarelleja
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 pkt (280g) pekonia
1 prk pippuri kaurakermaa
Ripaus suolaa (halutessasi)
Ohje:
Keitä pasta kattilassa ohjeen mukaan tai mieluummin hieman alikypsäksi.
Pastan kiehuessa kattilassa, pilko pekoni pieniksi paloiksi ja hienonna sipuli sekä valkosipuli.
Laita pekoni pannulle ja paista niin että rasvaa irtoaa hieman. Lisää sipulit sekä valkosipulit ja kuullota nämä pekonin kanssa.
Lisää sulatetut kanttarellit ja jatka paistamista kunnes suurin osa sienistä irtoavasta nesteestä on haihtunut.
Lisää kaurakerma ja sekoita. Anna kiehua hetki miedolla lämmöllä sekoittaen.
Sekoita valmis pasta sekä sieni-pekoniseos keskenään ja pasta on valmista tarjoiltavaksi. 😋
Halutessaan voi lisätä vielä ripauksen suolaa loppu vaiheessa, mutta pekonista irtoaa sen verran makua, että tämä ei ole välttämätöntä.
Kotoisia arkiruoka ideoita ja muita vinkkejä arkeen fiiliksen mukaan