herkullinen suppilovahvero-pekonikiusaus
Liha Pääruoka Reseptit

Suppilovahvero-pekonikiusaus

Maukas suppilovahvero-pekonikiusaus syntyy niin edellisen syksyn sienisadosta jos tätä on tallessa vielä pakkasessa tai mikäli saanut sienisaaliiksesi tuoreita suppiksia. Me mietimme mitä uutta voisimme suppilovahverosta kokeilla kun löysimme edellisen syksyn sieniä vielä pakastimesta pussillisen. Päätimme, että kokeillaan kuinka nämä sopivat kiusaukseen ja näistä syntyikin oikein herkullinen suppilovahvero-pekonikiusaus! 

  • 1 kg peruna-sipuli sekoitusta
  • n. 500g suppilovahveroita
  • 1 pkt pekonia
  • 0,5 pkt koskenlaskija mustapippuri sulatejuustoa
  • 2 dl kaurakermaa
  • 2 dl vettä
  • Tarvittaessa ripaus suolaa oman maun mukaan

Valmistaminen:

  1. Paista suppilovahveroita kunnes neste enimmäkseen haihtunut, lisää joukkoon pilkottu pekoni. Paista kunnes pekoni on sopivan kypsää.
  2. Lisää kerma, vesi ja sulatejuusto kuutioituna. Anna kiehua hetki sekoittaen niin että sulatejuusto sulaa joukkoon.
  3. Laita peruna-sipuli sekoitus uunivuokaan ja kaada päälle juuri tehty kastike. Paista uunissa keskitasolla noin 40 minuuttia.

Arkiruokakokin ruoka arvostelu: Maukas suppilovahvero-pekonikiusaus

3.5/5

Vaikeusaste: Helppo

Valmistusaika: n. 60 min. Kiusaus kypsyy uunissa noin 40 minuuttia, kastikkeen tekoon hyvä varata noin 20 minuuttia.

Maku: Maukas sieniruoka resepti suppilovahverolle. Pekoni tuo mukavan suolaisuuden, mutta voidaan myös jättää pois halutessaan.

Muunneltavuus:  Makua voi muunnella helposti käyttämällä erillaisia tuorejuustoja valmistamisessa. Myös muut sienet kuten kanttarelli sopii varmastikin hyvin tähän.

Hinta: Varsinkin mikäli poimii suppilovahverot itse, on annoshinta hyvin edullinen. Suomen metsät ovat täynnä maukkaita sieniä, joten kannattaa käydä itse poimimassa näitä jos vain on mahdollista, koska tässä säästää selvää rahaa ruokakustannuksissa!

Selaa lisää maukkaita ruoka ohjeita reseptit sivulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *