Liha Pääruoka Reseptit

Täytetty jauhelihamureke

Jauhelihamureketta voidaan ehostaa erillaisin täyttein. Kokeilimme tällä kertaa jauhelihamureketta aurajuusto-suppilovahvero täytteellä ja hyvää tuli! Tekeminen vaatii hieman työtä, mutta lopputulos on tämän arvoinen

☀️700g jauhelihaa
☀️1dl korppujauhoja
☀️1prk (2dl) kermaviiliä
☀️1tl suolaa (laitettiin chilisuolaa)
☀️1tl mustapippurirouhetta
☀️2tl tacomaustetta
☀️1 sipuli
☀️2 valkosipulin kynttä
☀️n. 150g suppilovahveroita
☀️1/2 pkt aurajuustoa
☀️rypsiöljyä paistamiseen

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista suppilovahveroita paistinpannulla kunnes neste on haihtunut. Ota sienet sivuun erilliseen kulhoon. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä paistinpannulla. Nosta myös nämä pois pannulta ja anna hieman jäähtyä. Hienonna sienet hieman pienemmiksi.

Laita korppujauhot sekä mausteet kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää kermaviili ja anna hetken turvota. Lisää joukkoon paistettu sipuli, valkosipuli ja raaka jauheliha. Sekoita hyvin tasaiseksi massaksi mutta älä vaivaa liikaa.

Tee jauheliha massasta noin 2 cm paksuinen ja A4 paperiarkin kokoinen levy leivinpaperille. Lisää päälle hienonnetut sienet, sekä murustettu aurajuusto niin, että kuitenkin reunoihin jää noin 3cm ilman täytettä. Kääri taikina tiiviiksi rullaksi ja painele saumakohta sekä päädyt kiinni.

Aseta mureke uunivuokaan saumakohta alaspäin ja paista uunissa noin 35-40 minuuttia 200-asteessa kunnes mureke on kypsää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *