Värikäs pyttipannu vie kielen mennessään. Nappaa tästä herkullinen idea vaikkapa perjantain herkkuruuaksi. Pyttipannu voi kuulostaa vähän tylsältä, mutta todellisuudessa tämä on jotain ihan muuta! Pyttipannu on vastaus, kun kaipaat nopeaa, mutta makurikasta ateriaa. Tämä helppotekoinen ja monipuolinen arkiruoka on täydellinen tapa käyttää myös jääkaapin jämät luovasti. Me ei tehty ihan perinteisesti tätäkään, vaan käytettiin hieman monipuolisemmin eri aineksia.
Arkiruokakokin värikäs pyttipannu ohje:
- 4 keitettyä perunaa
- 1/2 bataattia (oli aika iso)
- 1 sipuli
- 1 paprika
- Kirsikka tomaatteja
- Lihapullia
- Makkaraa
- 2 kananmunaa
Jalapenoja voi lisätä oman maun mukaan, me ei lisätty näitä suoraan valmistusvaiheessa, jotta voi myös perheen pienin syödä.
- Mikäli käytät raakoja juureksia, kuutioi ja keitä peruna sekä bataatti.
- Paista pilkottuja kasiviksia, sipulia, lihapullia ja makkaroita pannulla kunnes nämä saavat hieman väriä. Lisää kypsät peruna ja bataatti kutiot pannulle.
- Lopuksi riko kananmunat ja lisää tomaatit muiden ainesten joukkoon pannulle. Paista sekoittaen kunnes kananmuna on kypsää. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla oman maun mukaisesti.
Arkiruokakokin ruoka arvostelu: värikäs pyttipannu
Vaikeusaste: Erittäin helppo
Valmistusaika: Valmistuu noin 30 minuutissa vaikka perunat ja bataatti pitäisi keittää.
Maku: Oikea herkkuruoka!
Muunneltavuus: Voidaan muunnella helposti vaihtelemalla joukkoon laitettavia kasviksia tai muita aineksia. Vain mielikuvitus on rajana mitä kaikkea tähän voidaan laittaa!
Hinta: Halpa arkiruoka. Voidaan tehdä siitä mitä jääkaapista löytyy. Tämä vähentää myös ruokahävikkiä!
Selaa lisää maukkaita ruoka ohjeita reseptit sivulta.