Arkinen ja helppo kanamakaronilaatikko maistuu koko perheelle pienimmästä isompiin. Valmistaminen tapahtuu samalla tavalla, kuin perinteinen jauhelihamakaronilaatikko, mutta naudanjauhelihan sijasta käytetään kananjauhelihaa. Yksinkertaista, mutta maukasta vaihtelua perinteiselle makaronilaatikolle!
Arkiruokakokin kanamakaronilaatikko ohje:
- 400g kanajauheliha
- n. 600g makaronia
- Yksi sipuli
- 0,5l maito
- 2 kananmunaa
- Mausteina Valkosipulijauhe, pippuri, curry, suola
- Keitä makaroni ohjeen mukaisesti tai jätä halutessa hieman alikypsäksi, jottei makaronista tule ylikypsää. Makaroni jatkaa kypsymistä uunissa.
- Paista kanajauheliha ja mausta se hyvin.
Sekoita maito ja munat erillisessä astiassa keskenään. - Laita kaikki ainekset tasaisesti sekoitettuna uunivuokaan ja paista uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 40min.
Arkiruokakokin ruoka arvostelu: Kanamakaronilaatikko
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: Noin 55 min. Valmistelu ottaa noin 10-15 minuuttia. Valmistumisaika uunissa on noin 40 minuutissa.
Maku: Arkinen ja helppo arkiruoka. Sopii myös perheen pienimmille. Voidaan tarjoilla ketsupin tai esimerkiksi sriracha-kastikkeen kanssa.
Muunneltavuus: Voidaan toteuttaa ottamalla huomioon allergiat. Mausteilla voidaan vaihdella makua.
Hinta: Edullinen arkiruoka.
Selaa lisää maukkaita ruoka ohjeita reseptit sivulta.