Makaronilaatikossa voi jauhelihan sijaan käyttää monia eri vaihtoehtoja. Esimerkiksi tonnikala makaronilaatikossa toimii mukavasti. Valmistaminen on helppoa ja ohje mukailee perinteisen jauhelihamakaronilaatikon ohjetta. Halutessaan tämän voi valmistaa myös esimerkiksi gluteenittomana tai laktoosittomana käyttämällä allergeenittomia aineksia.
Ohje on yksinkertainen.
3 prk tonnikalaa öljyssä
1 pss tummaa makaronia
3 kananmunaa
n. 0,5 l maitoa
1 kpl sipuli
Mausteeksi suolaa ripaus, mustapippuria ja currya noin 1 tl.
Makaroni keitetään ohjeen mukaisesti tai kuten itse teemme, jätämme hieman alikypsäksi, jolloin makaroni ei mene ylikypsäksi uunissa. Odotellessa pilkotaan sipuli ja laitetaan uunivuokaan. Joukkoon tonnikala ja mausteita. Sekoitetaan munat ja maito keskenään. Kun makaroni on sopivan kypsää, laitetaan ne joukkoon ja päälle kaadetaan munamaito. Sitten vain uuniin 200 asteeseen noin 45 minuutin ajaksi.